Followers

Feb 17, 2012

klangit - sesal mendua

dulu aku pandang diriku
kekasih yang setia tak pernah berdusta

kini aku mulai merasa 
sedap hati mendua
perlahan ku tinggalkan kamu

tapi semakin  jauh aku
semakin aku rindu 
rindu kan kamu

menyesal aku putuskan kamu 
kerna ternyata aku tak mampu 
menahan siksa azab cintamu
aduh aduh mana tahan batin ku..

mungkin mungkin kah kita bisa
perbaiki semua kembali bersama

kerna semakain jauh aku
semakin aku rindu
rindu kan kamu

menyesal aku putuskan kamu
kerna ternyata aku tak mampu
menahan siksa azab cintamu
aduh aduh mana tahan batinku

benar apa kau ucapkan dulu 
takakan mudah ku lepaskan kamu
menyesal aku curangi kamu
aduh aduh Tuhan tolong aku

* menyesal aku tinggalkan kamu
kerna ternyata aku tak mampu 
menahan siksa azab cinta mu

aduh aduh mana tahan batinku



benar apa kau ucapkan dulu 
takakan mudah ku lepaskan kamu
menyesal aku curangi kamu
aduh aduh Tuhan tolong aku


* nak tengok video nya.. klik dekat bawah ni
http://adf.ly/5YIhl

Feb 16, 2012

Bookmark this website, cause you'll definitely be hooked! #ChurpChurp, one of your fav sites.

hahahaha baru lagi..huhuh

makan..

adui..sekarang dalam otak dan fikiran cuma makan, makan, makan je ni..
da 4 hari aku duk kat ipoh..bersendiri xde kawan ok...
aku duk serumah ngan dak india..baik la orangnya..siap nak bg pinjam motor..tapi aku takot nak bawa,..
yang seorang nama subha dan yang sorang lagi nama guna..
guna kurang berbahasa maly..more kepada english..
subha more kepada malay...mula2 masuk dia macam terkejut tengok aku..
yela aku taw la muka aku bukan muka malay...bila aku cakap aku malay dia macam x percaya..
aku kacukkan cina kadazan ok..sebab tu muka x nampak malay...
hari2 tanya aku da makan ke belom..memang aku tak makan agi pown..badan aku da start down da sebab xde tenaga..just mamam coklat dan minum air..tu pun coklat yang ain bagi..da habis da pown..aku da ronda naik kaki sekitar kawasan ipoh garden ni...adui xde kedai malay...just ada kfc...adui nak x nak kena makan kfc la jugak...mati aku kalau hari2 macam ni....hebat tol dugaan kali ni....ya Allah Kau tabah kan lah aku...kuatkn lah semangat aku untuk menempuh hidup di tempat baru ni...adui...
hujung minggu ni kena baik klia juga..ambik periuk nasi kittle and nak beli some food untuk di makan...
esok barulah CINTA aku datang amik aku,.,..adui...sabar lah untuk sehari..
'hai perut...esok makan puas2 ye perut'
kesian betol dengan lemak aku ni...
huhuhuh

Feb 14, 2012

kenangan di klinik pusrawi KLIA part 2

semakin lama aku berkerja di klinik pusrawi ni, macam2 kes yang aku da jumpa...
yang exident mati, kepala terkena kapal terbang, staff langgar tayar kapal terbang tak kurang juga ambulance salah jalan...dan siap dikatakan sesat lagi padahal tak sesat pown...huhuhu
 antara orang yang rapat yang aku sangat sayang nak tinggal kak jiajh yang pertama sebab dari awal kemasukkan aku partner aku kerja adalah dia...dulu bagi aku dia tu pembuli...pergi kes dia tak mau..angkat telefon dia tak mahu...datang lambat dan aku yang tukang pounch dia...adui tapi dia la yang paling aku sayang sekali...aku teruskan juga berhenti bukan kerana aku tak sayang dia...tapi sebab kalau aku tak jadi berhenti, dia akan ditukarkan ke tempat lain...sebab aku sayang dia aku tinggalkan juga pusrawi untuk mencari pengalaman di tempat lain...orang kedua yang aku paling rindu kak bai..mesti dak pusrawi pelik..sebab semua tahu aku tak suka perangai dia...memang aku tak suka perangai dia, tapi aku sayang orang yang sentiasa ingat aku...dan dia orang yang selalu ingat aku...risaukan aku kalau aku bangun ,lambat..bila aku balik hostel dia da masak..aku sayang dia...ketiga sama adil aku akan ingat ain k.ila k.yan mat rodi...antara staff baru yang aku akan ingat ialah ida zhafri azura dan lain2...yang lain aku akan simpan dalam hati aku..tidak lupa juga pada si cantik manis k.ani tersayang...my bos..yang jaga OT aku..hahahaha lo tak ada dia OT aku tak akan dikira...dia mengajar aku erti kerenah orang...dia memang banyak kerenah..sama macam doktor hirul...tapi itu yang akan aku ingat..dan kadang kala aku tergelaqk sendiri kerana teringat kak nor melatah...aku da jadi kuat melatah pon sebab suka usik dia...akhirnya aku pun da tak boleh terkejut...pilot yang selalu ingat aku adalah hidayat...adik tersayang..berbeza dengan di kolej dulu...dulu semua berperangai budak2...asyik touching2 bagai..disini aku belajar erti kehidupan..bercakap dengan semua orang dalam bahasa inggeris walaupun bahasa inggeris aku tak la bagus sangat...ha jangan pandang rendah kat aku, orang putih pernah cakap english aku excelent taw..waktu nak balik aku selalu diam sebab aku da penat..huhu bebaris nak naik bas pown tension...ni gmbr time nk blik..hahaha


masa ni bekejar-kejaran nak naik bas..tengok kak jiajh tu..tak sabar2 nak balik..huhuhu



ain sebok nak tangkap lagi ni..aku malas dah nak pusing cukup la angkat tangan..hahaha


buruk bebenor gambar ni..huhu


ni sebenarnya hari last ain kerja dengan aku..huhuhu



masa nak tunggu bas..kak jijah da berebut kat depan..huhhu aku sabar menunggu dengan ida..hahaah

wazzub

Peluang untuk sesiapa sahaja menjana pendapatan dengan mudah. Boleh capai 5 angka sebulan.


• Umur 18 tahun keatas.
• Pendapatan seumur hidup.
• Daftar percuma.
• Pre-lunch browser baru. SEAKAN-AKAN GOOGLE. DAPATKAN BAYARAN TRAFFIC BROWSER BERDASARKAN FAKTOR.
• Sertai ramai-ramai browser baru yang bakal menyaingi google dan satu2nya browser yang memberi ganjaran kepada
penggunanya!!
• Memberikan ganjaran lumayan tetapi FREE browser forever.
• Jadilah antara yang terawal (pre-launch)kerana anda akan mendapat UNTUNG tanpa perlu melakukan apa-apa!!!!!
• Kalau lambat tak dapatlah ganjaran FREE dari WAZZUB.
• Apa tunggu lagi... daftar WAZZUB SEKARANG!!!!


DAFTAR FREE SAJA KAT SINI:
http://adf.ly/5T2ZQ 

wazzub

WAZZUB is in pre-launch until April 9, 2012. The more users that join our network through your personal link the more your $FACTOR will grow. Each new member 5 generations deep let your $FACTOR grow by 1. After launch we will pay 50% of WAZZUB's profits to our pre-launch members every month.
We simply divide the earnings through the total amount of $FACTORs of all members. Let us say for June the rate per $FACTOR is US$1.00 and your personal $FACTOR is 3905. That means we will pay you 3905 x 1.00 = US$3905.00!

IMPORTANT: WAZZUB STAYS FREE FOREVER! YOU NEVER HAVE TO PAY US A SINGLE DOLLAR!

just click this link or copy and paste:
http://adf.ly/5T2ZQ 

orang mana ni??

aku berasal dari sabah. da dekat 5tahun aku duduk semenanjung. balik sabah pun setahun sekali.kadang 2 tahun sekali. bergantung pada cuti aku. nak di jadikan cerita. oleh kerana aku berkawan dengan semua orang dari pelabagai kaum negeri dan bangsa, aku suka belajar dialek kawan2 aku. 


dari kolej lagi aku da geng ngan 5orang kawan baik aku. ana(pahang), im(kedah), k.ila(ganu), athirah(perak) dan su(johor).. tapi dak umah aku atau kalau time praktikal aku akn duk dgn dak kelantan...kawan umah aku dak kelantan ni yang aku perasaan kalu duduk dengan dak kelantan juga, mereka akan cakap kelantan walaupun aku orang sabah.mulanya aku tak faham apa yang mereka cakapkan. 


kadang2 diorang gelak apa pun aku xtahu...geram juga..kebetulan yang aku ni memang jenis cepat tangkap (cepat belajar) orangnya..aku pun sedikit2 cakap kelantan tapi bunyi nye pelik..yela sabah lidah keras sikit nak ubah cakap kelantan memang lucu la orang dengar.
'
semua orang gelak masa tu...memang bengang..tapi aku jenis tak ambik hati..orang gelak aku pun gelak...jawapan aku 1 je..tak kisah lah bunyi pelik pun janji kmu faham..


lama2 aku da terbiasa cakap kelantan..lepas habis belajar aku berkerja.dak hostel aku pun budak kelantan ain, k.bai, suriani dan husni...aku n k.ila je org sabah n kedah...kalau k.ila keje, aku duk umah dengan dak kelantan, diorang cakap kelantan..aku saja je buat tak faham..aku nak tengok diorang ada ngumpat aku ke tak..hehehe


nasib baik la diorang tak mengumpat aku...baik lagi dengan aku ada lah...nak di jadikan cerita..suatu hari tu aku kuar dengan ain pergi ke pasar malam...ain orang kelantan aku orang sabah...masa nak beli makanan tu, orang yang jual tu orang kelantan. masa bercakap tu aku cakap kelantan la...hahaha dia ingat aku kelantan pure..ain lak dia ingat bukan orang kelantan..aku gelak je masa tu...padahal ain tu kecek(cakap) klate(kelantan) pure punya...


sampai sekarang aku tak pernah lupa cerita itu...tu kenangan yang akan aku simpan sepanjang aku kerja di pusrawi....da ramai yang cakap aku kecek kelate mcm org klate jugak...

kenangan di klinik pusrawi KLIA part 1

aku di terima berkerja di pusrawi dengan cara baik dan aku meninggalkan pusrawi juga dengan cara baik..hari pertama aku masuk asrama, aku risau dak asrama x baik...maklumlah junior katakan.,,.
hari pertam berkerja aku masuk ofis hours....9pg hgga 5 ptg...
tp g kje kene awal...gerak kul 7.45am blik smpi umah 6.40pm...
senior yg kje ngan ak tym 2 k.yan n k.ila..pilot tym 2 cik faz..doktor yang bertugas tym 2 Dr.haiza..
hari pertama aku adalah budak pemalu dan sopan org nye...hehehehe
pendiam..ala2 suci hati jiwa raga..
hahaha
kene usha dulu..xley terus jadi banyak cakap...
hari pertama bljr register n k.yan ajar ak sepintas lalu mngenai keje...
yg ak dgr, k.ila mulut lazer...tp hari pertama knl n kje x la mcm yg dicakapkn..
uhuhuh hampir je ak kantoi membohong tym interbiu...maunye tidak dktor yg locum kat pusrawi kwn baik dgn tmpt yg ak ckp knun aku pernh kje..adui...hari2 berlalu dgn penuh ceria..dari sikap pendiam ak berubah jadi org yg banyak cakap..sebenarnya ak mmg banyak ckp pown org nye..
tym sambutan raya ad buat jamuan mkn2...ad pertandingan pakaian tercantik..ak tercalon..tapi ak x menang
aku rasa mereka salah tulis nama aku rasanya..hahaha xde la
mmg dye layak menang..kak yan la yg mng 2..muka sedih je sebab die ingt die x menang
lucu btol..
hah yang baju hitam tudung biru tu la yang menang..no.2 yg serba hitam..pilot yang menang yg pakai kopiah no.2 yg baju hitam..hahaha
mknn tym ni sedap gle...
tp ak x melantak sebab aku tukang jemput..
lo x..xde mkna ak nk berdiri panggil2 org
baik ak mkn mcm tetamu
mknan free...sape yg x nk..
malu rugi...
paling aku tym g hotel concorde in...
merembat benda2 yg x seharusnye di rembat dgn dayat..
hahaha
2 fungsi bawa beg besar..
hahaha
aku x kn lupa ngan pusrawi...dgn satffnye..dulu ak x geng ngan ain..x sejiwa kot.,..3 bulan kje bru kmi start rapat n jd geng..
seblum 2 geng ngan jijah n k.yan n k.ila tdk ketinggln dgn k.bai juga...huuhu
7 bulan juga aku jd junior...bru merasa jd senior tp sebulan je..,.huhuhu
sebab dpt kje tmpt len..
adui aku pasti rindukan pusrawi..
sorg2 staff mereka pergi..bermula amy pastu dayat, pastu cik faz, kemudian hasanul...erm xpe la..utk kebaikkan semua...kenangan keje di sini n pengalaman yg adventure sgt memuaskan ht ak untuk berkerja dan mencari ilmu...
sayang pusrawi...
ni aku dgn k.ila...

ni anatara gambar kenangan yang aku ada...tym mjlis hari raya..siap  ada kes chest pain tym 2..huhuhu
6t aku tulis untuk part 2..siang nanti ye..ok...bye




Feb 8, 2012

risau

semenjak 2 menjak fikiran aku mcm x btol je..
dlm masa 4 hari lagi aku akan meninggalkan KLIA kerana mendapat pekerjaan kat tempat lain..
tapi sejujurnya aku takut nak kerja kat situ..
aku bukan baik sangat orangnya..
maunya tak, time interview aku terkejut tengok hospitalnya ada salib..
tapi sokongan kawan2 kuat suruh aku pergi je..
tapi aku ingat aku nk cari kerja lain juga..
hospital tu menakutkan aku..
aku rela kerja hospital yang kene freehair berbanding kerja tempat yang ada gereja..
tapi yang menguatkan semangat aku sebab kerja aku di permudahkan...
aku cari rumah sewa cepat je dapat..
murah pun murah..
lo tak dapat rumah memang aku tak nak berhenti..
tapi cepat tol dapat rumah..
segalanya di permudahkan
kuarga aku x taw hospital yang aku nk kerja ni ada gereja...
yang taw cuma adik aku je..
lo mereka taw memang mereka x bagi aku kerja situ..
tapi hati aku berat tol nak pergi..
erm aku search youtube..
dengar ceramah dari ustaz azhar idrus...
sejuk hati aku..
rasa kuat semula iman aku...
rasa risau sedikit2 hilang...
aku try gak keja situ..
lo aku x boleh kerja situ..
aku berhenti kerja je...
semoga segalanya berjalan lancar...
amin

Feb 6, 2012

nasib la nenek ku da xde...

Jujur aku mengaku
Ku sakit hati padamu
Mengapa kau lukai aku
Mengapa putuskan diriku

Untung ada nenekku
Nenek bilang kepadaku
Bahwa bila gugur satu
Akan tumbuh sepuluh ribu

Reff:
Aku tak menangisimu huhuhu
Ku masih bisa tertawa hahaha
Walau kau telah lukai aku
Nenek bilang kuat-kuat

Tuk apa menangisimu huhuhu
Lebih baik ku tertawa hahaha
Walau kau pergi jauh dariku
Nenek bilang kuat kuat

Mau tahu rasanya
Sakit hati itu apa
Pernahkah kau disengat lebah
Itu lebih katanya

Oh nenekku pahlawanku
Pantang mundur nasehatiku
Bahwa bila gugur satu
Akan tumbuh sepuluh ribu

Repeat Reff

(Jangan kau menangisiku huhuhu
Lebih baik kau tertawa hahaha
Aku tak pergi jauh darimu
Nenekku bilang salah faham

Tuk apa menangisiku huhuhu
Lebih baik kau tertawa hahaha
Aku tak pergi jauh darimu
Nenekku bilang salah faham)

Aku aku

Feb 3, 2012

saja suka2

da lama x menulis blog ni...
huhuhu
skunk akl pon da sbok bekerja...kje 12 jam...mne ad masa..blik umah tdo...xde live...ct pown sehari je..ap bleh bt...huhuh
bru2 ni la ak ad masa sket nk kuar...kuar ngan mmber2 n kuarga je la yg mmpui ku bt..
lo kuar pown yg ku taw g karoke je...huhuuh 
ak x la pandai menyanyi...setakat nk lepas tension  je g karok ni..
ajak mmber kolej hr 2, dorg x dpt pegi karok..just lepak2 je...2 pown ak x ct...tdo 2 jam je pastu keje semula 12jam...huuh masak ak...


ni antara lagu yg ak n kwn n abg ku nyanyi...huhuhu..
xsedap pown..sje suka2..huhuh


video



ni kawan aku nyanyi...


video

last lagu duet..abg nye lgu xley tnjuk g..lomb dpt izin..huuhuu
video


buat mse ni ckup dulu...nk g kje da ni...hhuhuhuhu