Followers

Jun 24, 2011

bila aku diterima berkerja...

hari ni narimah(im) kwn baekku kol ak...
die gtaw yg die diterima bekerja di pusrawi...mugkin dia posting kat kota damansara @ sungai buloh...
aku tanya die..org 2 da kol ke??
die kata die yg kol...pastu im suh ak kol...
kali pertama ak kol...die meeting....kali kedua x dpt..ak pun da give-up...
kali ketiga kol...dpt...ni antara perbualan aku dgn dia..
aku:HR department ke??
HR:ye..boleh saya bantu..
aku: boleh saya cakap dengan cik irma???
HR:tunggu sebentar..
Cik irma: ye saya
aku: sy ada datang temuduga kat pusrawi hari 2
cik irma:nama apa?
aku:dg fauziana
cik irma:o dyg...pihak kami telah bersepakat untuk mengambil awak berkerja..awk dihantar ke cawangan KLIA..dtg melapor 1 julai ni..pakai tudung krim, kasut hitam bertutup dan stokin hitam...uniform kami akan bagi nanti..awk duduk kat mana?
aku:putrajaya
cik irma:kalau begitu awk x perlukan hostel la ye?
aku:sy nk duduk hostel boleh?
cik irma:baiklah awk boleh dtg sehari lebih awal...
aku:terima kasih cik irma
cik irma:sama2


YA ALLAH...
sumpah aku gembira gila dengar berita ni....terima kasih ya Allah...semoga aku akan bertahan lama berkerja disitu..semoga tempat tu memang sesuai untuk aku...Alhamdullillah...

Jun 20, 2011

bila aku sayang

bila aku sayang sesorang aku akan buat seperti ini:

  • 24jam aku kol (sungguhpun aku syg kreadit aku..huhuhuh)
  • segala benda aku x suh(termasuk kuar rumah)
  • hari2 aku tuduh menipu(nak die jujur je ngan ak..jahatkn ak)
  • segala benda kena gtaw ak dulu...(mcm queen control la pulak..heheh)
  • 24jam ak nak marah..
  • semua salah dimata aku(sebab aku da syg sgt)
  • semua yg aku pandang mahupun beli hanya utk dia..
  • handphone ku yg sebelum ni 5 biji jadi 2 je...yg laen aku simpan...(x mo die ingt ak curang)
  • aku dengar ckp die(lgpun memang utk kebaikkan)
  • hari2 aku risaukan die...(xtaw nape)
  • ak slalu pertahan kan dia...
  • ak takot kehilangan dia(astaghfirullahulazim)
  • yg pasti aku syg dia(xde sebab utk ini)
aku ada rakam satu lagu...aku yg maen gitar taw...siap nyanyi g walau suara aku x sedap..aku nk letak..tapi dia x suh...ak x taw knp dia marah ak....bila ak tanya dia kata sebab video 2 ak x pakai tudung..pastu dia x suka org tengok ak...erm...aku memang suka karoke...tp dia x suh g karoke...xpe la..bila fikir balik..memang btol pun ap yg dia ckp 2...xpe la...terima kasih kerana percaya sama aku...semoga aku dan kamoo ditakdirkan bersama...amin...

Jun 13, 2011

terima kasih b...

baru je aku kuar dgn b ak...huhu
jumpa jap je...
dia kata nk bg pendrive..
g pun aku rindu dia..
da lama x jumpa..
huhu
aku n dia pusing kat alamanada je.
sbb aku x ley kuar lama2..
huh
x sempat aku nk bgmbr dgn die...=,(
ingat nk tukar gmbr bru hari ni..huhu
tp dia bg ak somethings...
aaaa
ak malu gile tym die bg 2...
dulu die da bg teddybear aku panggil cik b...
skrg ak nk pggl cik bam...sebab tembam..huu




tapi aku xder gmbr berdua dgn die...ak lupa nk ambik..
kelam kabut sgt..
ingt nk g PD dgn mak ayah die skali...tp kakak ak x bg kuar...nk bt camne...xpe la...aku suka love ni...ley tukar2 warna...





ni antara warna2 yg die ley tukar...b terima kasih taw...bby suka sgt2...bby btol2 syg b...

bila aku di temuduga..

hahaha 
aku x pernah temuduga kerja..
setelah berzaman ak x hantar resume..
aku ambil keputusan utk kuar bersama narimah mencari kerja...
dari komuter kajang aku n narimah tergedek2 berjalan mencari kerja..
siap sampai kpj kajang, kpmc, dan mcm2 g...hanya berjalan kaki..
huh
sumpah penat...
mkn roti sambil berjalan...
kaki ku bagai nk mati da...
sungguh tabah kaki ku ini..huhuu
dgn panas terik g..
adui menguji kesabaran btol...
akhirnya ak dpt hntar resume sbyk 4 keping...2 lagi x mo resume...
jdi 6 tempat la ak pergi...
huhuhu
hari esoknye ak n narimah pergi temuduga di pusrawai tapi yg under KLIA..
dia suh dtg kul 10 pg..
tapi aku narimah dan syuhada dtg kul 11.30pg..
jauh gle tmpt 2...
kmi da gerak awal...
dari jam 8 g..
fuh mmg jau..
siap ley tido lam bas lagi..
ak org kedua terakhir di temuduga..
org pling last narimah..
sesi temuduga....
aku bercakap dengan penuh yakin...ceh...
dia tanya soalan tentang emergency dgn injection...
injection musle(IM) lak 2...
mula2 dia tanya tmpat2 utk IM..
aku jawab je deltoid, gluteal n femur..
hahaha ak x ingat nama panajang dia..huhu
pastu dia x tnya cara pemberian ubat kat otot deltoid ataupun gluteal...
huhu
tapi kat femur...
nasib baik aku tau...hahaha
yg klakarnya...dak izi(dak kptm) di tanya soalan memang merepek...
dak medik mesti faham... dia soal labia majora dalam bahasa kampung panggil ap???
ngok ke x ngok soalan 2...
yg pasti aku x taw dpt ke x keje 2...
huhuh moga2 ak n im dpt tempat yg sama...
hahaha narimah dapat soalan LO(last office-mengapan mayat)
takut la budak tu..huhuh teringat cite fobia....
yg aku rasa mmg kuang asam soalan dia kat aku...
mcm ni..
sister: kalau saya tempatkan awk di KLIA, awk sanggup?
aku:saya terima
sister:awak kene deal dgn kapal terbang...kalau kapal terbang lewat sampai..awk boleh tunggu??
aku:sya boleh sister..
sister:jika ada kes emergeny kat kapal terbang...awk boleh berlari dlm masa kurang dari  15minit utk sampai ke kapalterbang??
aku:saya boleh sister
sister:kamu yakin?
aku::ye saya yakin
sister:walau dengan keadaan badan kmu macam ni??
aku:ye sister saya yakin(kuang asam tol...mcm la aku gemuk sgt...baju saya besar la sister...huhu 
dlm hati je)


nk tergelak aku time 2..
mmg kuang asam...sister 2 senyum2 je...HR dan ADMIN pun tersengih..
hahaha munguk tol...
erm doakan saya dapt kerje 2 ye...terima akasih...

cinta matiku

Akan ku biarkan dirimu
Merasuki hidupku
Akan ku biarkan cintamu
Meracuni hatiku

Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu  yang ku cinta

Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu

Jangan pernah tinggalkan diriku
Jangan lepaskan aku
Walau setengah detik hidupku

Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu yang ku cinta
Kerna diriku tak pernah bisa

Hidup tanpamu
Jangan pernah tinggalkan diriku
Jangan lepaskan aku
Walau setengah detik hidupku
akim cinta matiku...

Jun 5, 2011

bila kami karok...

aku g karoke bru2 ni.....
tp ak mmg geram gile...turn ak je rakaman mesti x jadi...org laen ok je rakaman die...adeh...
ni r rakaman ak nyanyi...tp x brp nk jadi...huhuhu
video
rakaman abg n adik ak, ak x ley upload ag...kene minta izin kat dorg dulu...huhuhuh
len kali ak nk rakaman ak tol2 jadi..huhuh
biar lah..
lantak r..
walau suara ak x sedap...
ak nk letak gak kat blog ni...hehehehe

Jun 3, 2011

KISAH BENAR PENGAKUAN BEKAS PADERI KRISTIAN. TOLONG SEBARKAN JIKA ANDA PRIHATIN PADA AGAMA ISLAM KITA!!!!!


Nama saya Salleh Bin Omar, nama Kristian Joseph.   Saya dilahirkan di Kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang India Muslim dan mak saya orang Banting, Selangor. Bapa saya telah pulang ke India dan emak saya berada di Kedah,Pondok Kg Pisang. Pada 1970 saya telah pergi ke Johor Bahru untuk mencari kerja bersama-sama kawan-kawantetapi gagal. Saya terpaksa tidur di stesen keretapi. Saya telah bertemu dengan seorang paderi bernama Father Chong. Kami diberi layanan istimewa,tempat tinggal, makan dan minum dan tinggal selama 2 tahun. Kami diajar sembahyang dalam bahasa Inggeris. Pada satu hari iaitu dalam tahun 1974, saya telah bertemu dengan seorang paderi besar di Malaysia, dari KualaLumpur bernama Kamaruddin Hj Ahmad. Beliau telah membawa saya tinggal diseksyen 14, Jalan Gasing, Petaling Jaya. Kami belajar selok belok agama Kristian di Gereja Jalan Gasing dan dibina khas! untuk orang Melayu beragama Islam (ada hingga sekarang).Setelah satu tahun saya tinggal disana, saya telah dihantar ke Indonesia selama 6 bulan, belajar cara-cara untuk sembahyang orang mati, talkinkan orang dan macam-macam lagi dalamBahasa Malaysia .     Saya belajar sekali dengan Ibu Tien Suharto yang menjadi pemimpin agong Wanita Kristian seluruh Asia dan Bendahari Agong wanita Kristian seluruh Indonesia . Saya pulang ke Malaysia, kemudian dilantik sebagai pendakwah dari Perlis hingga ke Johor Bahru. Oleh kerana saya aktif di gereja, saya dihantar pula ke Filipina selama 1 bulan, belajar selok belok Kristian dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia kerana terdapat orang Malaysia ,Singapura dan orang Filipina.   Kemudian saya balik ke Malaysia sebagai pendakwah dibayar RM60.00 sehari, kenderaan percuma, seramai 6 orang. Selepas itu dihantar ke Singapura selama 1 bulan di Port Carzy bersama En Aziz orang Telok Intan. Beliau adalah Setiausha Agong Persatuan Melayu Kristian Singapura. Beliau juga adalah bekas Tentera Udara Di Raja dan berhenti memegang jawatan setiausha agong Kristian Singapore . Apabila dilantik ke gereja saya masih lagi ketua dakwah bersama 6 orang kawan.   Saya dihantar ke Baptish Church di Ipoh, dibekalkan duit RM1,400.00, bersama 2 orang kawan dan sebuah kereta untuk mengkristiankan pelajar-pelajar dan pemuda-pemuda Negeri Perak.... Pada bulan Januari saya berasa tak tenteram dan telah bertemu dengan Tuan Ibrahim, Kadi daerah Ipoh dan membawa saya bertemu MuftiNegeri Perak dan En Azlan, Pengarah Jabatan Agama dan saya terus bertaubat.   Jumlah Kristian seramai 3,000 orang telah dikristiankan, terutama penduduk Negeri Perak dan Johor Bahru, Manjoi dan Rapat Setia (Perak). Cara hendak mengenali mereka Lelaki - Berseluar hitam, berbaju putih, bertali leher hitam, bawa beg James Bond (elaun satu hari RM60.00 ). Perempuan - Berbaju putih skirt hitam dan reben hitam. Di Kuala Lumpur - Daya Bumi, Kota Raya dan Sg Wang Plaza.   Cara-cara berdakwah: Mereka akan menemubual, tanya asal terutama pencari kerja. Pendakwah akan belanja makan apa saja, mempelawa tempat tinggal(asrama 120 katil, makan disediakan) didakwah dengan kaset, cara perlahan-lahan diajak sembahyang dengan diberi satu cross selepas dibawa sembahyang akan diberi sejenis air hitam (holy water). Setelah diberi minum 1 minggu lidah menjadi hitam, tidak boleh mengucap dan mendengar azan macam menutup telinga hal dakwah Islam tidak mahu. Air itu khusus untuk orang Islam sahaja. Kewangan gereja RM12.6 juta, sumber dari Sabah, Sarawak ,Filipina dan Singapura.   Motorola adalah penyokong dakwah Kristian ini (terletak di Petaling jaya, Pulau Pinang dan Senawang). Senawang terlibat seramai 200 orang, ketua di Senawang, Haji Hanapi Saat dan Hj Ismail orang Sungai Petani Kedah. Haji Hanapi bekas guru - akibat desakan hidup terpengaruh dengan Kristian. Sekolah yang paling teruk dilanda Kristian ialah Victoria Institution. Pengetuanya En Ismail Rahim. 20 orang telah Kristian-susah untuk diberi nasihat kerana kebanyakannya anak menteri dan datuk-datuk.   Di Ipoh Sekolah Tengku Abd Rahman (STAR)- 2 orang Sekolah teknik seorang pelajar perempuan (bersalib) telah bertaubat, bila saya tanya, katanya untukmain-main saja, akhirnya dia bertaubat. Banting Kamariah bt Sidek - lepasan sekolah ditarik oleh seorang guru Cina (pendakwah Cina dibayar RM165.00 sehari) En Salleh Omar yang menawarkan cek sebanyak RM10 juta kepada Yusof Noor untuk mengadakan persidangan Kristian sedunia (sebagaimana tersebar di akhbar)1982.   Salasiah bt Sidek- Sekolah Tengku Khursiah, Seremban balik ke Nibong Tebal, accident motor, didalam tudungnya ada salib. Punca terjebak dalam Kristian:   1. Desakan hidup 2.. Kurang agama   Beliau telah dapat menarik semula 300-400 orang kepada Kristian.Beliau sekarang bekerja dengan Badan Kebajikan Islam Perak. Beliau mendedahkan juga matlamat 1990 untuk menawan satu Malaysia/Brunei kepada Kristian. Padri Besar di Malaysia ialah Kamaruddin Hj Ahmad. Pairin Ketingan adalah penaungnya dan saya sebagai timbalan padri itu. Beliau telah dihantar ke Melaka (masjid paling banyak). Beliau pergi setiap masjid bertanya imam dan bilal untuk membuat kajian mengapa umat Islam malas ke masjid. Selepas mesyuarat 3 hari saya hantar 6 orang pendakwah, tidak sampai sebulan 400 orang telah masuk Kristian di Melaka.     Target Kristian: Pemuda yang tidak faham agama, ada yang tidak tahu Fatihah dan dengan rock-pameran di kapal-kapal. Cara untuk masuk Kristian, mereka perlu gambar 2 keping dan duit setem $7.00 pergi ke mahkamah di Selangor, Kedah, Kuala Lumpur angkat sumpah. Nama dalam kad pengenalan tidak ditukar (sukar nak dikesan)   Beliau beri penerangan kepada 1. Polis Bukit Aman, 2. Pusat Islam (untukmenyedarkan umat Islam)   Bila dibaca kitab tidak akan terpengaruh dengan Kristian ini. Seorang bekas padri Abd Rahman Yaakob (Pengarah Anti Dadah,Batu Gajah) pernah menjadi padri selama 23 tahun. En Abd Rahman adalah berdakwah didalam bahasa Inggeris. Beliau sebagai padri dikenakan 4 syarat   1. Tidak boleh hisap rokok 2. Tidak boleh minum arak 3. Tidak boleh makan benda-benda berdarah 4. Tidak boleh kahwin.   Holy water dibawa dari Indonesia (Ketua padriIndonesia) bapak Bruto yang menyediakan air ini.. Percetakan buku-buku Kristian di Cheras telah disiasat dan mereka ada lesen. Ketua padri Kamaruddin Hj Ahmad. Dalam pada berdakwah Kristian sebanyak 3 negeri tak boleh dimasuk Kristian iaitu,Kelantan, Kedah dan Terengganu, mereka pernah dipukul hingga patah tangan.   *PENGUMUMAN - HARAP DISAMPAIKAN! KPD ORANG ISLAM KITA 'Sebarkanlah walausatu ayat pun'   (Sabda Rasulullah SAW) 'Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu** dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telahmendapat kemenangan yang besar.'     (Surah Al-Ahzab:71) demi kebaikan kita bersama untuksuami,isteri,anak-anak,kaum keluarga,saudara- mara, sahabat-handai dan generasi akan datang yang kita sayangi. 'Agungkanlah dan laungkanlah 'Allah hu Akbar'......maha suci Allah.