Followers

Nov 20, 2011

doa ku untuk mu sayang

Kau mau apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan aku turuti
Walau harus aku terlelah dan letih
Ini demi kamu sayang

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada ilahi
Tuk satukan kami disurga nanti

Taukah kamu apa yang ku pinta
Disetiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada ilahi
Tuk satukan kami disurga nanti

(Tuhan tolong aku juga jaga dia, tuhan akupun sayang dia)

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada ilahi
Tuk satukan kami disurga nanti

Nov 17, 2011

kehilangan mu berat bagiku

Sampai mati pun engkau takkan ku lepaskan
Akan ku jaga seumur hidupku
Beribu puisi yang ku untaikan untukmu
Ingin ku selalu memiliki kamu



Jangan pernah kau sakiti aku lagi
Cobalah untuk lengkapi hidupku
Ku ingin menjaga dirimu
Tak akan pernah ku sakiti kamu



Ku mohon temanilah aku
Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu
Ku mohon temanilah aku
Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu



Kehilanganmu sungguh berat bagiku
Hampa hidupku terasa tanpa kamu
Genggam tanganku dan jangan kau lepaskan
Karena ku tak sanggup hidup tanpa cintamu



Ku mohon temanilah aku
Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu
Ku mohon temanilah aku
Jangan pernah rapuh
Di sepanjang umurmu



Kehilanganmu sungguh berat bagiku
Hampa hidupku terasa tanpa kamu
Genggam tanganku dan jangan kau lepaskan
Karena ku tak sanggup hidup tanpa cintamu

Kehilanganmu sungguh berat bagiku
Hampa hidupku terasa tanpa kamu
Genggam tanganku dan jangan kau lepaskan
Karena ku tak sanggup hidup tanpa cintamu

Aug 7, 2011

percaya padaku akim

aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu

seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu 
agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku


harus ke

harus ke aku tidak bersyukur jika aku sudah berjumpa org yg sanggup korban apa je utk ak???
harus ke ak mempertikaikn kasih syg yg dia bg utk ak??
wajib ke aku mencari yg len jika llk yg da ad disisi ku sdh cukup lebih syg ak dr segalanya??
ada lagi ke llk yg lebih baek dr die??
aku rasa ak jahat gle bila ak mempertikaikn kasih syg nye...
sdg kn aku taw..
syg nye die pd ak melebihi ak menyayangi die...
perlu lagi ke ak beri senyuman aku kat llk laen sdgkn die x senyum dgn pompuan..
perlu lagi ke aku rasa die menipu sdgkn 24 jam ak dgr segala perbuatan die walau melalui hp...
layak ke ak utk die sdgkn ak x reti bersyukur setelah ak mendapat die..
aku rasa da cukup kot..
x perlu kot ak nk cari yg lbh baek dr die..
xkn ad yg syg ak mcm die syg ak...
xkn ad yg sggup koprban ap je spt die bt utk ak..
xkn ada yg akan tahan dengan perngai baran ku selain die...
die je kot yg sanggup bertahan dgn ak....
maaf kn aku jika selama aku berkerja...aku telah mengabaikan kamu...
maafkn aku jika aku terpaksam senyum dan gelak dgn llk laen..
aku harus senyum bukan untuk mengorat...tapi untuk menjaga hati pesakit yg datang...
maaf jika ak sering buat kmoo terluka...
aku syg kmoo sgt2..
ak mmg xley syg org laen mcm ak syg kmoo.
ak da cuba..
jd kmoo jgn rsau..
aku x kn beralih arah dr kmoo....
cinta kmoo b....

Aug 3, 2011

keje lagi

hari ni aku keje mlm g...
keje mlm la ak ley melaram guna pc..
hahahaha
hari ni kes byk giler...refer smpi pg2...mau x bz...
tym ni ok lg..member tengah hntr kes..
so ak jaga kaunter..huhuh
x taw nk sahur apa hari ni..
dala bagun lewat..
maunya x..kelmarin keje mlm ak blik lewat..pastu ptg 2 naik mlm g..mknanya sekarang la...
tugasan aku pun da separa siap...huhuh
nasib baek awal bulan n akhir bulan ak keje mlm...raya pon kje mlm...adeh...wajib pakai baju raya lak 2...
lo ada kes..mampus aku tergedek2 pakai bju kurung...huhuh
tapi x pe la...
mlm ni pon mcm xley tdo je lg..huhh
erm...
ada masa owg tulis g k..

Jul 29, 2011

dulu mengaggur..sekarang da kerja..

aku da lama x tulis blog kesayangan ak ni...
rasa sunyi je...
maklumla
da keje...
keje ak hari2 ada ot..
2 yg penat sikit...
kje 12 jam
2 syif...
7am-7pm
7pm-7am
gaji cukup la utk ak yg bujang dan kuat mkn...
walaupun kos sara hidup ak tinggi
tapi aku seronok kerja kat sini..
walau rasa teruk sikit..
tapi rasa bahagia...
disini ak ada 3 org kawan baik..
sorg MA..2 org pilot...driver ambulan ok..
huhuhh
ada nye dorg bertiga disisi aku..
ak dsa cukup tabah menghadapi dugaan kerja yg mencabar..
hari2 kes banyak..
kne deal dgn pilot kapal terbang bagai
lari sana
lari sini
tapi pengalaman yg ku dpt disini ak rasa mahal..
berbeza dgn kerja di wad..
disini lebih mencabar...
ak pernah prktikl byk tmpt..
slalunya ak x tkot bt ap2 treatment kat pt..
tp cni ak byk gigil...
sbb segalanya ak yg bt...
kerja MA pun jd kerja ak..
kerja doktor pun kdg2 ak yg kne bt...
tp serohnok sbb rasa odrg percaya ngan kita..
boleh naikkn nama kolej ku...huhhu
ak di offer cuti..
tp ak tolk
sebab OT tym cuti 3kali ganda hargnya dr hari biasa..
seronok la bulan 8 ni,...
k la
6t lg ak tulis blog ak ni...salam semua kawan2...

Jun 24, 2011

bila aku diterima berkerja...

hari ni narimah(im) kwn baekku kol ak...
die gtaw yg die diterima bekerja di pusrawi...mugkin dia posting kat kota damansara @ sungai buloh...
aku tanya die..org 2 da kol ke??
die kata die yg kol...pastu im suh ak kol...
kali pertama ak kol...die meeting....kali kedua x dpt..ak pun da give-up...
kali ketiga kol...dpt...ni antara perbualan aku dgn dia..
aku:HR department ke??
HR:ye..boleh saya bantu..
aku: boleh saya cakap dengan cik irma???
HR:tunggu sebentar..
Cik irma: ye saya
aku: sy ada datang temuduga kat pusrawi hari 2
cik irma:nama apa?
aku:dg fauziana
cik irma:o dyg...pihak kami telah bersepakat untuk mengambil awak berkerja..awk dihantar ke cawangan KLIA..dtg melapor 1 julai ni..pakai tudung krim, kasut hitam bertutup dan stokin hitam...uniform kami akan bagi nanti..awk duduk kat mana?
aku:putrajaya
cik irma:kalau begitu awk x perlukan hostel la ye?
aku:sy nk duduk hostel boleh?
cik irma:baiklah awk boleh dtg sehari lebih awal...
aku:terima kasih cik irma
cik irma:sama2


YA ALLAH...
sumpah aku gembira gila dengar berita ni....terima kasih ya Allah...semoga aku akan bertahan lama berkerja disitu..semoga tempat tu memang sesuai untuk aku...Alhamdullillah...

Jun 20, 2011

bila aku sayang

bila aku sayang sesorang aku akan buat seperti ini:

  • 24jam aku kol (sungguhpun aku syg kreadit aku..huhuhuh)
  • segala benda aku x suh(termasuk kuar rumah)
  • hari2 aku tuduh menipu(nak die jujur je ngan ak..jahatkn ak)
  • segala benda kena gtaw ak dulu...(mcm queen control la pulak..heheh)
  • 24jam ak nak marah..
  • semua salah dimata aku(sebab aku da syg sgt)
  • semua yg aku pandang mahupun beli hanya utk dia..
  • handphone ku yg sebelum ni 5 biji jadi 2 je...yg laen aku simpan...(x mo die ingt ak curang)
  • aku dengar ckp die(lgpun memang utk kebaikkan)
  • hari2 aku risaukan die...(xtaw nape)
  • ak slalu pertahan kan dia...
  • ak takot kehilangan dia(astaghfirullahulazim)
  • yg pasti aku syg dia(xde sebab utk ini)
aku ada rakam satu lagu...aku yg maen gitar taw...siap nyanyi g walau suara aku x sedap..aku nk letak..tapi dia x suh...ak x taw knp dia marah ak....bila ak tanya dia kata sebab video 2 ak x pakai tudung..pastu dia x suka org tengok ak...erm...aku memang suka karoke...tp dia x suh g karoke...xpe la..bila fikir balik..memang btol pun ap yg dia ckp 2...xpe la...terima kasih kerana percaya sama aku...semoga aku dan kamoo ditakdirkan bersama...amin...

Jun 13, 2011

terima kasih b...

baru je aku kuar dgn b ak...huhu
jumpa jap je...
dia kata nk bg pendrive..
g pun aku rindu dia..
da lama x jumpa..
huhu
aku n dia pusing kat alamanada je.
sbb aku x ley kuar lama2..
huh
x sempat aku nk bgmbr dgn die...=,(
ingat nk tukar gmbr bru hari ni..huhu
tp dia bg ak somethings...
aaaa
ak malu gile tym die bg 2...
dulu die da bg teddybear aku panggil cik b...
skrg ak nk pggl cik bam...sebab tembam..huu




tapi aku xder gmbr berdua dgn die...ak lupa nk ambik..
kelam kabut sgt..
ingt nk g PD dgn mak ayah die skali...tp kakak ak x bg kuar...nk bt camne...xpe la...aku suka love ni...ley tukar2 warna...





ni antara warna2 yg die ley tukar...b terima kasih taw...bby suka sgt2...bby btol2 syg b...

bila aku di temuduga..

hahaha 
aku x pernah temuduga kerja..
setelah berzaman ak x hantar resume..
aku ambil keputusan utk kuar bersama narimah mencari kerja...
dari komuter kajang aku n narimah tergedek2 berjalan mencari kerja..
siap sampai kpj kajang, kpmc, dan mcm2 g...hanya berjalan kaki..
huh
sumpah penat...
mkn roti sambil berjalan...
kaki ku bagai nk mati da...
sungguh tabah kaki ku ini..huhuu
dgn panas terik g..
adui menguji kesabaran btol...
akhirnya ak dpt hntar resume sbyk 4 keping...2 lagi x mo resume...
jdi 6 tempat la ak pergi...
huhuhu
hari esoknye ak n narimah pergi temuduga di pusrawai tapi yg under KLIA..
dia suh dtg kul 10 pg..
tapi aku narimah dan syuhada dtg kul 11.30pg..
jauh gle tmpt 2...
kmi da gerak awal...
dari jam 8 g..
fuh mmg jau..
siap ley tido lam bas lagi..
ak org kedua terakhir di temuduga..
org pling last narimah..
sesi temuduga....
aku bercakap dengan penuh yakin...ceh...
dia tanya soalan tentang emergency dgn injection...
injection musle(IM) lak 2...
mula2 dia tanya tmpat2 utk IM..
aku jawab je deltoid, gluteal n femur..
hahaha ak x ingat nama panajang dia..huhu
pastu dia x tnya cara pemberian ubat kat otot deltoid ataupun gluteal...
huhu
tapi kat femur...
nasib baik aku tau...hahaha
yg klakarnya...dak izi(dak kptm) di tanya soalan memang merepek...
dak medik mesti faham... dia soal labia majora dalam bahasa kampung panggil ap???
ngok ke x ngok soalan 2...
yg pasti aku x taw dpt ke x keje 2...
huhuh moga2 ak n im dpt tempat yg sama...
hahaha narimah dapat soalan LO(last office-mengapan mayat)
takut la budak tu..huhuh teringat cite fobia....
yg aku rasa mmg kuang asam soalan dia kat aku...
mcm ni..
sister: kalau saya tempatkan awk di KLIA, awk sanggup?
aku:saya terima
sister:awak kene deal dgn kapal terbang...kalau kapal terbang lewat sampai..awk boleh tunggu??
aku:sya boleh sister..
sister:jika ada kes emergeny kat kapal terbang...awk boleh berlari dlm masa kurang dari  15minit utk sampai ke kapalterbang??
aku:saya boleh sister
sister:kamu yakin?
aku::ye saya yakin
sister:walau dengan keadaan badan kmu macam ni??
aku:ye sister saya yakin(kuang asam tol...mcm la aku gemuk sgt...baju saya besar la sister...huhu 
dlm hati je)


nk tergelak aku time 2..
mmg kuang asam...sister 2 senyum2 je...HR dan ADMIN pun tersengih..
hahaha munguk tol...
erm doakan saya dapt kerje 2 ye...terima akasih...

cinta matiku

Akan ku biarkan dirimu
Merasuki hidupku
Akan ku biarkan cintamu
Meracuni hatiku

Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu  yang ku cinta

Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu

Jangan pernah tinggalkan diriku
Jangan lepaskan aku
Walau setengah detik hidupku

Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu yang ku cinta
Kerna diriku tak pernah bisa

Hidup tanpamu
Jangan pernah tinggalkan diriku
Jangan lepaskan aku
Walau setengah detik hidupku
akim cinta matiku...

Jun 5, 2011

bila kami karok...

aku g karoke bru2 ni.....
tp ak mmg geram gile...turn ak je rakaman mesti x jadi...org laen ok je rakaman die...adeh...
ni r rakaman ak nyanyi...tp x brp nk jadi...huhuhu
rakaman abg n adik ak, ak x ley upload ag...kene minta izin kat dorg dulu...huhuhuh
len kali ak nk rakaman ak tol2 jadi..huhuh
biar lah..
lantak r..
walau suara ak x sedap...
ak nk letak gak kat blog ni...hehehehe

Jun 3, 2011

KISAH BENAR PENGAKUAN BEKAS PADERI KRISTIAN. TOLONG SEBARKAN JIKA ANDA PRIHATIN PADA AGAMA ISLAM KITA!!!!!


Nama saya Salleh Bin Omar, nama Kristian Joseph.   Saya dilahirkan di Kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang India Muslim dan mak saya orang Banting, Selangor. Bapa saya telah pulang ke India dan emak saya berada di Kedah,Pondok Kg Pisang. Pada 1970 saya telah pergi ke Johor Bahru untuk mencari kerja bersama-sama kawan-kawantetapi gagal. Saya terpaksa tidur di stesen keretapi. Saya telah bertemu dengan seorang paderi bernama Father Chong. Kami diberi layanan istimewa,tempat tinggal, makan dan minum dan tinggal selama 2 tahun. Kami diajar sembahyang dalam bahasa Inggeris. Pada satu hari iaitu dalam tahun 1974, saya telah bertemu dengan seorang paderi besar di Malaysia, dari KualaLumpur bernama Kamaruddin Hj Ahmad. Beliau telah membawa saya tinggal diseksyen 14, Jalan Gasing, Petaling Jaya. Kami belajar selok belok agama Kristian di Gereja Jalan Gasing dan dibina khas! untuk orang Melayu beragama Islam (ada hingga sekarang).Setelah satu tahun saya tinggal disana, saya telah dihantar ke Indonesia selama 6 bulan, belajar cara-cara untuk sembahyang orang mati, talkinkan orang dan macam-macam lagi dalamBahasa Malaysia .     Saya belajar sekali dengan Ibu Tien Suharto yang menjadi pemimpin agong Wanita Kristian seluruh Asia dan Bendahari Agong wanita Kristian seluruh Indonesia . Saya pulang ke Malaysia, kemudian dilantik sebagai pendakwah dari Perlis hingga ke Johor Bahru. Oleh kerana saya aktif di gereja, saya dihantar pula ke Filipina selama 1 bulan, belajar selok belok Kristian dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia kerana terdapat orang Malaysia ,Singapura dan orang Filipina.   Kemudian saya balik ke Malaysia sebagai pendakwah dibayar RM60.00 sehari, kenderaan percuma, seramai 6 orang. Selepas itu dihantar ke Singapura selama 1 bulan di Port Carzy bersama En Aziz orang Telok Intan. Beliau adalah Setiausha Agong Persatuan Melayu Kristian Singapura. Beliau juga adalah bekas Tentera Udara Di Raja dan berhenti memegang jawatan setiausha agong Kristian Singapore . Apabila dilantik ke gereja saya masih lagi ketua dakwah bersama 6 orang kawan.   Saya dihantar ke Baptish Church di Ipoh, dibekalkan duit RM1,400.00, bersama 2 orang kawan dan sebuah kereta untuk mengkristiankan pelajar-pelajar dan pemuda-pemuda Negeri Perak.... Pada bulan Januari saya berasa tak tenteram dan telah bertemu dengan Tuan Ibrahim, Kadi daerah Ipoh dan membawa saya bertemu MuftiNegeri Perak dan En Azlan, Pengarah Jabatan Agama dan saya terus bertaubat.   Jumlah Kristian seramai 3,000 orang telah dikristiankan, terutama penduduk Negeri Perak dan Johor Bahru, Manjoi dan Rapat Setia (Perak). Cara hendak mengenali mereka Lelaki - Berseluar hitam, berbaju putih, bertali leher hitam, bawa beg James Bond (elaun satu hari RM60.00 ). Perempuan - Berbaju putih skirt hitam dan reben hitam. Di Kuala Lumpur - Daya Bumi, Kota Raya dan Sg Wang Plaza.   Cara-cara berdakwah: Mereka akan menemubual, tanya asal terutama pencari kerja. Pendakwah akan belanja makan apa saja, mempelawa tempat tinggal(asrama 120 katil, makan disediakan) didakwah dengan kaset, cara perlahan-lahan diajak sembahyang dengan diberi satu cross selepas dibawa sembahyang akan diberi sejenis air hitam (holy water). Setelah diberi minum 1 minggu lidah menjadi hitam, tidak boleh mengucap dan mendengar azan macam menutup telinga hal dakwah Islam tidak mahu. Air itu khusus untuk orang Islam sahaja. Kewangan gereja RM12.6 juta, sumber dari Sabah, Sarawak ,Filipina dan Singapura.   Motorola adalah penyokong dakwah Kristian ini (terletak di Petaling jaya, Pulau Pinang dan Senawang). Senawang terlibat seramai 200 orang, ketua di Senawang, Haji Hanapi Saat dan Hj Ismail orang Sungai Petani Kedah. Haji Hanapi bekas guru - akibat desakan hidup terpengaruh dengan Kristian. Sekolah yang paling teruk dilanda Kristian ialah Victoria Institution. Pengetuanya En Ismail Rahim. 20 orang telah Kristian-susah untuk diberi nasihat kerana kebanyakannya anak menteri dan datuk-datuk.   Di Ipoh Sekolah Tengku Abd Rahman (STAR)- 2 orang Sekolah teknik seorang pelajar perempuan (bersalib) telah bertaubat, bila saya tanya, katanya untukmain-main saja, akhirnya dia bertaubat. Banting Kamariah bt Sidek - lepasan sekolah ditarik oleh seorang guru Cina (pendakwah Cina dibayar RM165.00 sehari) En Salleh Omar yang menawarkan cek sebanyak RM10 juta kepada Yusof Noor untuk mengadakan persidangan Kristian sedunia (sebagaimana tersebar di akhbar)1982.   Salasiah bt Sidek- Sekolah Tengku Khursiah, Seremban balik ke Nibong Tebal, accident motor, didalam tudungnya ada salib. Punca terjebak dalam Kristian:   1. Desakan hidup 2.. Kurang agama   Beliau telah dapat menarik semula 300-400 orang kepada Kristian.Beliau sekarang bekerja dengan Badan Kebajikan Islam Perak. Beliau mendedahkan juga matlamat 1990 untuk menawan satu Malaysia/Brunei kepada Kristian. Padri Besar di Malaysia ialah Kamaruddin Hj Ahmad. Pairin Ketingan adalah penaungnya dan saya sebagai timbalan padri itu. Beliau telah dihantar ke Melaka (masjid paling banyak). Beliau pergi setiap masjid bertanya imam dan bilal untuk membuat kajian mengapa umat Islam malas ke masjid. Selepas mesyuarat 3 hari saya hantar 6 orang pendakwah, tidak sampai sebulan 400 orang telah masuk Kristian di Melaka.     Target Kristian: Pemuda yang tidak faham agama, ada yang tidak tahu Fatihah dan dengan rock-pameran di kapal-kapal. Cara untuk masuk Kristian, mereka perlu gambar 2 keping dan duit setem $7.00 pergi ke mahkamah di Selangor, Kedah, Kuala Lumpur angkat sumpah. Nama dalam kad pengenalan tidak ditukar (sukar nak dikesan)   Beliau beri penerangan kepada 1. Polis Bukit Aman, 2. Pusat Islam (untukmenyedarkan umat Islam)   Bila dibaca kitab tidak akan terpengaruh dengan Kristian ini. Seorang bekas padri Abd Rahman Yaakob (Pengarah Anti Dadah,Batu Gajah) pernah menjadi padri selama 23 tahun. En Abd Rahman adalah berdakwah didalam bahasa Inggeris. Beliau sebagai padri dikenakan 4 syarat   1. Tidak boleh hisap rokok 2. Tidak boleh minum arak 3. Tidak boleh makan benda-benda berdarah 4. Tidak boleh kahwin.   Holy water dibawa dari Indonesia (Ketua padriIndonesia) bapak Bruto yang menyediakan air ini.. Percetakan buku-buku Kristian di Cheras telah disiasat dan mereka ada lesen. Ketua padri Kamaruddin Hj Ahmad. Dalam pada berdakwah Kristian sebanyak 3 negeri tak boleh dimasuk Kristian iaitu,Kelantan, Kedah dan Terengganu, mereka pernah dipukul hingga patah tangan.   *PENGUMUMAN - HARAP DISAMPAIKAN! KPD ORANG ISLAM KITA 'Sebarkanlah walausatu ayat pun'   (Sabda Rasulullah SAW) 'Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu** dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telahmendapat kemenangan yang besar.'     (Surah Al-Ahzab:71) demi kebaikan kita bersama untuksuami,isteri,anak-anak,kaum keluarga,saudara- mara, sahabat-handai dan generasi akan datang yang kita sayangi. 'Agungkanlah dan laungkanlah 'Allah hu Akbar'......maha suci Allah.

May 27, 2011

hari jadi abg kami

hehehe sebelum 27.5 ni habis...
aku nk kongsi skit ap yg kmi buat hr ni....
serius tertekan skit hari ni..
maklumlah nk bt suprise utk abg kesygn katakan..
hahahah
nasib baek ap yg di rancang menjadi..
abg aku pun x sangka...
die ingt kitorg x sambut..
tapi hampir2 je x berjaya..
huhu skit g kak suzi tunang abg ak nk  bt kantoi...huhu maunye x..td malam die tanya kek x de ke??
adui ak n adik ak da tepuk dahi dah...tp 2 la...lo kami yg bt suprise mesti jadi punya...
x pernah x jadi...siap malu2 abg ak..
huhhhuu
td tgahari die balik umah...mkn kat umah dgn member die..
tp die tgok ak n adik ak relax2 je..mcm x de bt pape..
lepas die blah je..
ak tekedek2 g alamanda dgn ank sedara ak g cri kek n beli barang..
huh ak masak spgeti...
sume kata lulus..huhu...
abg ak x sangka ak pandai masak...hahaha
ngok tol...ingt ak reti masak telur je ke...
hehehe mcm2 g la yg die lom rasa...
ni video yg sempat ak rakam..hehe
suara sumbang tu suara ak la..hehehe


tersipu2 abg ak..
terpana sekejap..
huhuh
gmbr byk kat kemera abg ipar ak...huh kat hp ak x byk... ni gmbr die dgn kek je..huhu
heheh nmpk spgeti ak masak tu??? 
hehehe
mee goreng pun ad...
huhuh
ni gmbr anak sedare ak...praktis nk potong kek la knon...x lama g hari jadi die..huhhu
ni gmbr org yg interframe..huhu dulu tym hari jadi die..xde lak adik ak 2  beria2 mcm ni..hehehe




aku yg tuan punya kmera xde gmbr...ni baru ak perasan taw..huhuh
penat je ak bergaya bagai..huhh
apa2 pun....selamat hari jadi untuk abg kesygn kami...opoh...huhuh

May 17, 2011

aishiteru...

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana


Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru




hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah

banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

kembali kepadaku


Apr 22, 2011

my hubby

nama hubby ku akim...
muda setahun dari aku... 
tarikh couple kmi 21.march.2010..
baju couple kami yg pertama adalh merah..huhu
skrg dia tgah smbung bljr d penang..
kebolehan dia adalah pandai memasak..(jd ak tae mkn je la 6t..hehehe)
kebaikkan dia...segalanya bg ku dia baek...
ap yg membuat ak suka dia..
ak xreti nk marah...
sebab dia pndai sejukkan hati aku...
huhuu lum g la org ley sejukkan hati ak x smpi seminit...
aku menilai dia bukan dari segi paras rupa mahupun fizikalnya...
tapi ak melihat dari pengorbanan nya utk ak...
kerana itu ak berani memilih dia...
dari A sampai Z aku da terus terang kat dia...segala ap yg ak pernh tipu dia...
Alhamdullilah dia still bleh terima ak..
last ak buat dia nangis pada tarikh 22.march.2011..
sebab nya adalah aku kantoi chat dgn bekas pakwa ku dan masih memanggil mereka b...
dari itu..ak x ada da nk mesej dgn mana2 lelaki tanpa kebenaran dia....
kerana aku syg dia...
dia yg selalu ada utk ak..
kerana itu ak nk ak juga selalu ada utk dia...
hubby ku seorang penyabar...
kerana itu dia sesuai dgn ku yg panas baran..
dan utk itu..aku mengaku yg aku hanya mencintai dia....
semoga cinta kami kekal sampai kami bernikah dan berkahwin...
hubby...percayalah...ak cuma syg kmu sorg je...


ni antara detik2 bahagia kami yg sempat kami tgkap la...




























tym ni tengah tunggu menara condong buka lampu...lama gak kami tunggu...ramai org tym ni..tapi lampu dia x pasang juga...adui..
















hehehe nmpk ak ni tinggi juga...padah x sbenrnya..huhuhu















ni lah menara condong tu...warna warni...ni tym ak mula2 dtg perak...huhuh 2 yg ak nk tgok dia tym dia buka...tp x pat..huhuhuh
sedap gak mknan kat depan menara ni...huhuhhu
b bby rindu nk jalan2 kat perak ag..huhu














ni lah gambr yg ak paling suka...huhu ak syg ko b...

Apr 2, 2011

debar

salam semua..
huhuhu
ak bedebar gle 2 3 hari ni...
mklumla nk g jmpa die...
smlm die bt suprise ntuk ak..
x sgka kul 10 mlm die da terpacak depan umah kakak ak..
nk jmpa ak..
siap bg something kat ak..
padahal hr ahad nk jmpa
mcm x ley bg hari ahad je..
tetibe suh ak buka pintu keta..
upe nye ad teddy bear dlm 2..
cmel tol teddy bear yg die bg...
utk pengetahuan korang..
teddy bear ak sume ad name..
utk teddy bear ak ni..
ak bg nme....
CIK B
huhuhu
cmel kn nme die..
huhuuh
mlm  ni die bt kje gle g nk dtg jmpa ak..
x reti sbr r hubby ak ni...
esok kn nkm jmpa..
ak bedebar2 gle nk jmpa die esok..
mklumlah nk pakai bju ladies
da la mak abah die ad sekali..
mmglah pernah jumpa mak abah die sebelum ni..
tp ntah la..
bedebar 2 tetap ada...
esok lam kul 5 pagi nk bsiap..
die dtg kul 6.30 pagi esok..
nk tdo awal tp malam ni nk gayut dulu..
rutin harian kami..
rasa janggal lo x gayut dgn die..
huhuhu
erm ok la..
ak harap esok ak terjatuh sbb ak pakai kasut tinggi..
4inci taw...mabby 4 cm kot...huuhh
ak syg ko b....
bye...

Mar 29, 2011

diet

semalam adalah hari pertama aku diet..
aku timbang berapa berat aku..
segala ukuran yg perlyu di ambil ak pun ambil..
aku ikut panduan yg di berikan
serius aku x rasa lapar..
aku rasa aku sesuai kot dgn diet yg diberi utk ak..
nk taw ap bnda??
n nk taw cara nye??
6t ak tunjuk..
klo ad perubahan nanti...
aku tunjuk ap cara diet yg diberi utk ak..
huuuuhu
risau jugfa x jdi...
oh nafsu mkn..
berhentilah ko mkn..huhuhuh

Mar 22, 2011

makan piza...gmbr curi..huhuu

minggu lalu ak kuar dgn abg ak...
g alamanda dgn adik ku skali...
huhu
kitorg g mam kat pizza...
huhuh
ni 1st kitorg kuar bertiga....
slalunya ad kakak or abg2 ku yg laen..
hehehe
da lama x jumpa
maunya byk pkara menarik..
huhuh



abg ak sempoi je....
ni la die dr belakang..
huhh
abg ak besa2 je...
masa ak mula2 smpi upenye kakak ak pun tgah mkn kat situ dgn suaminya..
habis licin..
mklumla lapar..
x masak kat umah..
huhu

oleh krna ak duduk di depan abg ku...
jd ak lwy tgkp gmbr abg ak curi2...
huhuhsopan tol abg ak..
betapa lahap nya abg ak...
maklumla kitorg x mkn2 g 
mau x klaparan...huuh
ak order sumenye ikut citarasa ku
oleh krna ak kuat mkn...
ak pun tmbh g menu masa nk hbis mkn..
kuat tol ak mkn..huhuhu
ak x taw la
adik aki ni
sopan ke control ke tergedik2 sbb nk tgkp gmbr...
hhuu
ni kantoi
ak nk tgkap gmbr die curi..
jap g die pasan ak nk tgkap
siap nk marah ak.
huhuh
heheheh
asyik dorg je
ak pun nk gak bgmbr..
huhu
sedapnye ayam ni
ak nk mam lg rAsanya..huhuhuh

hhuhuh
pas mam bnda pelik
mcm besa la
kne g tnds membuang semula..
huuhh
perut ak ni cerewet  skit...




























jom kita gerak g...
abg ak da kol2 ajak shoping...
ak ap lg..
paw die r...huhu

bila aku kantoi

hari ni da setahun sehari aku becinta dgn akim...
hari ini hari paling terukl ak rasa
hahaha
aku kantoi hari ini..
aku ada 2 fb
1 fb ak dgn akim
1 g xde utk sape2
adik ak yg punya
tp guna gmbr ak


ak gaduh besar hampir je bercerai...
sumpah ni kali pertama aku rasa takut kehilangan seseorg
selalunya ak x kisah ak bf ke x
xde masa ak nk pujuk
tp dgn akim
dia la llk pertama yg ak rasa ak pujuk bagai nk mati..
aku tkot hilang dia sgt2


ak da bg pasword fb yg 1 ag kat die...
dulu ak ad pakwe nama nasim..
jap g hari ni ak chat dgn dia..
baru hari ni...
terus lak kantoi dgn akim...
ak lg rela hilang nasim drb hilang akim..
sumpah aku taubat...


aku da cukup bahagia dgn akim
ak x nk sia2kn dia
kuarga ak da suka dia
mak aku bekenan kat dia da
ak da malas nk mencari..ak cukup dgn dia..
ak syg gle kat dia...
b bby minta maaf
bby jnji x bt da pas ni
x mo marah2 ag...
ak xmo hilang ko b..
ak betul2 cinta kn ko...


ak kn pernah ckp kat ko..
klo suatu hari nanti tiba2 ak kantoi ad llk laen...
jgn tggl ak
sebb llk itu bkn ad makna dlm hidupku..
yg bmakna hanya kau b..
ak da patah semua simkad ak demi ko
ak da simpan semua kelima lima hp ku dlm kotak b...
skrg cuma ad samsung utk ak n ko...


ak da tukar nombor demi ko...
ak ikut semua ckp ko...
tp nk pakai tudung jemur baju kat depan rumah...masih ak langgar lagi...
aku masih g jemur baju x pakai tudung..
bby minta maaf...


sumpah aku mencintai mu sgt2...